Luleåföretaget Netrounds fördubblar sin omsättning efter stor affär med Rakuten

Luleåföretaget Netrounds har vunnit en stor affär med Rakuten, som kallas Japans motsvarighet till Amazon. Ordern innebär att Netrounds fördubblar sin omsättning.

Rakuten vill använda Netrounds mjukvara när man bygger världens första mjukvarubaserade och helt automatiserade mobilnät som är anpassat för 5G.
- Detta är vår överlägset största affär och innebär att vi närapå dubblerar vår omsättning i år. Vi har kämpat enormt hårt för detta och det är en otroligt stor framgång för Netrounds att få säkerställa kvaliteten i ett av världens mest avancerade och moderna nätverk som förberetts för 5G, säger Mats Nordlund, vd för Netrounds.

Telekomindustrin runtom i världen följer noga Rakuten eftersom de är den första operatören som använder mjukvara istället för specialbyggd hårdvara för att bygga de nätverksfunktioner som krävs i ett mobilnät.

Netrounds bildades 2007 och har idag ett 50-tal medarbetare runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Luleå, med dotterbolag i både USA och Japan. I takt med att företaget nu växer ökar också behovet av personal. Man räknar med att anställa ett tiotal personer det närmaste året.

Nyhetsarkiv