Luleåbaserade Netrounds satsar internationellt

Luleåbaserade Netrounds satsar internationellt

Netrounds i Luleå ökar takten och siktar på en fördubbling av omsättningen på 18 månader. Nyanställningar på huvudkontoret och ökad synlighet både i Norden och USA ska möjliggöra tillväxten. Med på expansionsresan är Inlandsinnovation samt en grupp privata investerare som nu investerar i bolaget.

Netrounds utvecklar och säljer mjukvara till telekomoperatörer som säkerställer att de kan leverera sina tjänster snabbare och samtidigt sänka sina kostnader. Bolaget omsätter idag 12 miljoner kronor på en marknad som bedöms omsätta mer än 30 miljarder kronor inom 5 år. Netrounds har mer än 200 kunder i Sverige och Norden men menar att tekniken hör hemma på en världsmarknad.

– Vi har efter flera års utveckling en ledande teknisk lösning. För att nå ut globalt kommer vi att intensifiera arbetet med våra partners, där vi redan idag arbetar med stora spelare som Cisco, Alcatel och Amdocs. Totalt kommer vi att växa med åtta till tio resurser under 2016, säger Mats Nordlund, vd Netrounds.

– En produkt som kan säkerställa bättre digitala leveranser i ett samhälle som blir alltmer uppkopplat ligger i tiden och har framtiden för sig. Nu börjar ett stort arbete att få fler tunga etablerade aktörer att förstå det unika med Netrounds lösning. Där kan Inlandsinnovation som ägare vara delaktig, säger Jörgen Larsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Mer information:
Mats Nordlund, vd Netrounds mats.nordlund@netrounds.com, +46 70 634 60 20
Jörgen Larsson, investeringsansvarig Inlandsinnovation jorgen.larsson@inlandsinnovation.se +46 70 334 18 72

Nyhetsarkiv