Skoterkläder från Hammerdal till USA

Skoterkläder från Hammerdal till USA

Företaget TOBE Outerwear i Hammerdal som tillverkar skoterkläder för friåkning nyanställer och intensifierar satsningen på USA och Kanada. TOBE har idag återförsäljare över hela Nordamerika, nu ökar bolaget takten.

– För att klara expansionen behöver vi förstärkning både på ekonomi- och marknadssidan. Satsningen är den största vi gjort hittills, och nu behöver vi inte bara kapital, utan också stärka organisationen. På sikt räknar vi med att växa i Hammerdal, vi tycker att vi är ett bra exempel på att företag med internationell försäljning kan etableras och verka i små glesbygdskommuner, säger Tomas Berntsson, grundare och vd i bolaget.

Expansionen är möjlig tack vare att Inlandsinnovation, Mittkapital och Investa Företagskapital tillsammans investerar åtta miljoner kronor i Vebua AB, bolaget bakom TOBE Outerwear.

– Vi har följt TOBE under några år och nu är tillfället rätt att investera. Arbetet med kvalitetssäkring av leverantörskedjan är gjort, nu krävs kapital för att fokusera på försäljning och expansion. Produkten är unik och företaget har de senaste åren ökat kraftigt i omsättning. Vi ser att TOBE ger arbetstillfällen och tillväxt i länet säger Lars Ekström, investeringsansvarig vid Inlandsinnovation.

TOBEs kläder präglas av hög stryktålighet och är speciellt anpassade för skoteråkning för att klara de tuffa förhållandena utanför pisten. Återförsäljare finns i dagsläget i Sverige, USA och Kanada.

-Vi är mycket glada att vara med som investerare i TOBE Outerwear. Det är ett spännande företag och ett bra startskott för det nya Investa och samarbetet med Inlandsinnovation, avslutar Bengt-Göran Persson, ordförande Investa.

Mer information:

Tomas Berntsson, vd TOBE Outerwear tomas@tobeouterwear.com 070-311 34 77
Lars Ekström, investeringsansvarig Inlandsinnovation & Mittkapital lars@inli.se, 070-221 08 65
Bengt-Göran Persson, styrelseordförande Investa bg.persson@investa.se 070-341 42 42

Nyhetsarkiv