Inlandsinnovation säljer Enycon

Det nordiska energibolaget Adven köper Inlandsinnovations innehav i Umeåbaserade fjärrvärmebolaget Enycon. Med investeringen stärker Adven sin närvaro på den svenska marknaden och Inlandsinnovation gör sin tredje positiva exit efter två års ägande.

Enycon levererar miljövänlig fjärrvärme och färdig värme över hela Sverige. Adven är baserat i Finland och stärker i och med förvärvet sin närvaro på den svenska marknaden, där Enycon blir en viktig del i verksamheten.

– Försäljningen är ett exempel på att Inlandsinnovation tillsammans med lokala entreprenörer och investerare varit delaktiga i att bygga och utveckla ett företag som blivit tillräckligt stort, professionellt och attraktivt för att vara ett intressant förvärvsobjekt, säger Nils Håkansson, investeringsansvarig Inlandsinnovation.

– Försäljningen av Enycon till Adven är industriellt passande, och stärker Enycons möjligheter att utvecklas. Inlandsinnovations investering under en uppbyggnadsfas av bolaget var en nyckelfaktor för Enycon att fortsätta den påbörjade utvecklingen till vad Enycon är idag, ett välmående bolag med stor potential, säger Olle Backman, som kommer att sitta kvar i Enycons styrelse.

– Detta är ett exempel på att tillförsel av kapital och kompetens i tidiga skeden i bolags utveckling kan ta dem till den storlek som är intressant för mer etablerade företag och investerare, det gapet kan Inlandsinnovation brygga, säger Peter Gullander, vd Inlandsinnovation.

Kontakt:

Nils Håkansson, investeringsansvarig Inlandsinnovation: nils@inli.se, 070-951 77 42

Olle Backman, styrelseledamot Enycon: olle.backman@enycon.se, 070-632 89 93

Nyhetsarkiv