Kanonlyft i Kittelfjäll

Inlandsinnovation har investerat i Kittelfjäll som nu satsar på att förlänga säsongen. Ägarna till skidanläggningen i Kittelfjäll gör den största satsningen sedan anläggningen byggdes i mitten av 50-talet. Nu vill Inlandsinnovation träffa fler företag i Västerbotten för att berätta om möjligheterna med riskkapital. 

– Att ha med Inlandsinnovation i den här satsningen har betytt mycket, det är en kvalitetsstämpel på vårt arbete och vår vision. Att ha med en statlig aktör som delägare har till exempel gjort det lättare att få med andra finansiärer i de satsningar vi gör nu, säger Roger Vikström, vd för Kittelfjäll Utveckling AB som äger liftanläggningen och hotellet.

Inlandsinnovations delaktighet i nyemissionen av Kittelfjäll Utveckling AB har möjliggjort en satsning med flera parter på totalt 25 miljoner kronor under tre år. Målsättningen är att bredda utbudet och göra Kittelfjäll till en skidort för en bredare målgrupp. Under hösten och vintern har delar av hotellet totalrenoverats och ett helautomatiskt snökanonsystem och belysning i backen har installerats vilket förlänger säsongen rejält.

– Vi räknar med sex till sju veckors längre skidsäsong. Det är ekonomiskt betydelsefullt för skidanläggningen men även för andra närliggande verksamheter som livnär sig på turism; hotell, restaurangnäring, aktivitetsföretag med flera. Vårt huvudmål är att utveckla destinationen Kittelfjäll ur ett helhetsperspektiv. Det kommer medverka till en levande bygd, ett växande näringsliv och nya jobb, säger Roger Vikström. Tisdag 12 maj kommer Roger Vikström tillsammans med Inlandsinnovation att berätta om hur företag kan växa med riskkapital. Inlandsinnovation besöker Umeå för att träffa nya företag som vill och har potential att växa.

– Kittelfjäll som destination är en tillväxtmotor för en växande turism i området. Vårt uppdrag är att bidra till tillväxt, nya jobb och utveckling, därför söker vi företag att investera i och vi tror att flera företag i Västerbotten har lika stor utvecklingspotential som Kittelfjäll, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

Inlandsinnovation har hittills investerat i sju rörelsedrivna företag i Västerbotten. För den företagare som vill finns möjlighet till ett enskilt möte. Media är välkomna att delta under träffen.

NÄR?

Den 12 maj kl. 17-19 VAR? Dohi Ventures lokaler, Kungsgatan 63D, Umeå

KONTAKT:

Peter Gullander, vd 073-838 18 00 peter.gullander@inlandsinnovation.se

Lina Normark, kommunikationsansvarig 070-364 38 81 lina.normark@inlandsinnovation.se

Roger Vikström, vd Kittelfjäll Utveckling AB 070-624 88 35 roger@kittelfjall.com

Nyhetsarkiv