Svenska Fotbollsförbundet valde Spintso som leverantör av frisparksspray

Domarspray användes och blev en succé i fotbolls-VM i Brasilien 2014. Nu införs den i Sverige. De tre kommande säsongerna använder elitdomarna i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan svenska TimeLimitSpray. Frisparkssprayen hjälper domaren att få rätt avstånd till frisparksmuren. Den är utvecklad tillsammans med domare och tillverkas i Sverige. Domaren bär den i en hållare under match. Vid frispark markerar han en ring runt bollen och sprayar direkt på gräset en linje som syns tydligt i 1-2 minuter och är helt borta efter 2-4 minuter.

– Vi är väldigt glada att SvFF valde vår spray. Vi har flera skandinaviska fotbollförbund på gång. Under sommaren kommer vi att bearbeta de europeiska ligorna. FIFA testar några flaskor under U20 VM i Nya Zealand. Det är ett stort intresse för sprayen säger Peter Evertsson, vd på Spintso International.

Svenska fotbollförbundet och Spintso tecknar nytt 3-årigt avtal

Samarbetet har utvecklats positivt och vi ser stor fortsatt potential. I dagarna tecknade parterna nytt treårigt samarbetsavtal. Spintso International AB är ett innovativt sportföretag från Borlänge som i nära samarbete med Svenska Fotbollsförbundet och Svenska fotbollsdomare utvecklar unika mobila produkter för domare.

Varför förlänger SvFF samarbetet med Spintso?

  • Det är viktigt för oss i svensk fotboll att se på nya möjligheter och ligga i framkant på ny utveckling. Det är spännande produkter som blivit positivt mottagna av de domare som köpt dem och kan över tid bli en framgång och en standard i branschen säger Jan Svensson, Affärsutvecklingschef på SvFF.

Vad betyder avtalet för Spintso?

  • Det betyder väldigt mycket. SvFF har trott på oss sedan starten. Vi sålde vår första produkt i mars 2010. Nu säljer vi sex egenutvecklade produkter via 33 återförsäljare på alla kontinenter. Nu kan vi fortsätta utveckla nya produkter tillsammans med svenska elitdomarna. Samarbetet med SvFF är till stor hjälp när vi lanserar produkter internationellt, vilket är fullt fokus just nu säger Peter Evertsson.

Fakta Spintso international AB

Utvecklar smarta mobila verktyg till idrottsdomare. Försäljning i 30 länder

Grundat 2005 av innovatören Roro Yakoub

Säte i Borlänge

Frågor eller mer information :

Peter Evertsson, Vd Spintso international, 070-266 53 00, peter.evertsson@spintso.se, www.spintso.se

Jan Svensson, Affärsutvecklingschef SvFF, 08-735 09 00, jan.svensson@svenskfotboll.se

Nyhetsarkiv