ePARK i Luleå nyanställer och utökar på fler orter

Inlandsinnovation kommer till Luleå för att berätta om sin verksamhet. Med sig har de Luleåbaserade IT-företaget Electronic Parking AB (ePARK). Företaget nyanställer och utökar verksamheten i både Sverige och Polen. En satsning som gjorts möjlig tack vare Inlandsinnovations investering i företaget.

– Vi har gått från tre till nio anställda på mindre än fem månader. Det är en enorm utveckling och möjlighet för ett litet företag som oss. Vi har anställt säljare och det har gett resultat. Vi har ökat våra marknadsandelar markant, dels på fler orter i Sverige, dels med tre etableringar i Polen. Det hade varit svårt utan Inlandsinnovations investering, säger Jan-Olof Andersson, vd för ePARK.

Företaget utvecklar IT-system för att minska kostnader och förenkla drift och service för parkeringsförvaltare. Bolagets mest kända produkt är ePARK, en betal-app för parkeringsbiljetter och parkeringstillstånd som idag är ansluten till hundratusentals parkeringar i Sverige, Finland och Polen.

Totalt har Inlandsinnovation investerat 5 miljoner kronor i företaget, sedan dess har företaget satsat ytterligare på den internationella marknaden och utökat sin verksamhet i 12 svenska städer från Falkenberg i söder till Boden i norr. På tre år har företaget gått från noll i omsättning till en omsättning idag på 7,5 miljoner kronor.

Onsdag den 15 april kommer Inlandsinnovation till Luleå för att berätta om hur företag kan växa med riskkapital, ePARK deltar vid träffen. Syftet med besöket är att träffa nya företag som vill och har potential att växa.

– Vårt uppdrag är att bidra till tillväxt, nya jobb och utveckling, därför söker vi fler företag att investera i och vi tror att många företag i Norrbotten har lika stor utvecklingspotential som ePARK, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

Inlandsinnovation har hittills investerat totalt 52 miljoner kronor i åtta företag i Norrbotten. Inlandsinnovation söker fler företag att investera i och kommer därför till Norrbotten och Luleå. För den företagare som vill finns möjlighet till ett enskilt möte. Media är välkomna att delta under träffen.

NÄR? Den 15 april kl. 17-19
VAR? Quality Hotel Luleå, Storgatan 17
KONTAKT:
Peter Gullander, vd 073-838 18 00
peter.gullander@inlandsinnovation.se
Lina Normark, kommunikationsansvarig 070-364 38 81
lina.normark@inlandsinnovation.se
Jan-Olof Anderson, vd ePARK 072-702 53 78
Jan-Olof.Andersson@eparkera.se

Nyhetsarkiv