Inlandsinnovation kommer till Falun för att berätta om riskkapital

Inlandsinnovation kommer till Falun för att berätta om riskkapital

Statligt riskkapital tog Ruta Ett DVD till USA och de är nu en av de utvalda på Youtubes nya satsning på barn och familj. Företagets barnprogram Heroes of the City, eller Stadens hjältar som det heter på svenska, är en del av utbudet i Youtubes helt nya barn-app.

– Det här är frukten av en påbörjad satsning i USA som vi gjort med hjälp av Inlandsinnovations investering på fem miljoner kronor i höstas. Investeringen har betytt väldigt mycket, säger Pelle Ferner, vd Ruta Ett DVD AB.

Det är Google som äger Youtube och satsningen på en app för barn är deras första steg i ett barnanpassat utbud. Att få vara med i den satsningen är värdefullt för Ruta Ett DVD.

– För oss är det här jättestort. Vi hamnar i det främsta skyltfönstret för de amerikanska barnen och får enorm exponering. Man kan jämföra det med att vara ett av de framlyfta programmen på Netflix, säger Pelle Ferner.

Barnprogrammet Stadens hjältar visas på TV i över 70 länder och har varje månad drygt 10 miljoner tittare på Youtube. På tisdag den 17 mars kommer Pelle Ferner från Ruta Ett DVD tillsammans med Inlandsinnovation till Falun för att berätta om hur företag kan växa med riskkapital. Inlandsinnovation besöker Falun för att träffa nya företag som vill och har potential att växa.

– Vårt uppdrag är att bidra till tillväxt och nya jobb, därför söker vi fler företag att investera i och vi tror att många företag i Dalarna har stor utvecklingspotential, säger Peter Gullander, vd för Inlandsinnovation.

Inlandsinnovation har hittills investerat 134 miljoner kronor i sex företag i Dalarna men söker fler företag att investera i och kommer därför till Dalarna och Falun. För den företagare som vill finns också möjlighet till ett enskilt möte.

Media är välkomna att delta under träffen.

NÄR? Den 17 mars kl. 17-19 VAR? Scandic Lugnet, Svärdsjögatan 51, Falun KONTAKT:

Peter Gullander, vd Inlandsinnovation

073-838 18 00 peter.gullander@inlandsinnovation.se

Lina Normark, kommunikationsansvarig Inlandsinnovation

070-364 38 81 lina.normark@inlandsinnovation.se

Pelle Ferner, vd Ruta Ett

070 -302 68 36 pelle@rutaett.com

Nyhetsarkiv