Inlandsinnovation deltar i företrädesemission i Easyfill AB (publ)

Styrelsen i EasyFill AB (publ) har föreslagit att bolaget genomför en företrädesemission på 9,7 miljoner kronor, som beräknas vara klar under februari 2015. Inlandsinnovation äger idag 11,8 % av EasyFill AB (publ) och har förbundit sig att teckna sin del i den föreslagna emissionen, samt Loxysoft AB:s och Inesco Holding AB:s andelar. Totalt kommer Inlandsinnovation teckna minst 46 % av den föreslagna emissionen, motsvarande 4,5 miljoner kronor.

-Syftet med vår tilläggsinvestering i EasyFill AB (publ) är dels att stärka EasyFills likviditet, som har blivit hårt ansträngd av den ökade kylskåpsförsäljningen och därtill kopplade lageruppbyggnaden, dels att stötta den internationella lanseringen av roterbara hyllor, som vi förväntar oss kommer att ta fart under 2015, säger Andrej Kledzik, Investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

EasyFill AB är ett skandinaviskt utvecklingsbolag där huvudfokus är utveckling av produkter som förenklar hantering av varor i butiker och restauranger. De produkter som utvecklas ska patenteras och lanseras med världen som marknad tillsammans med samarbetspartners. EasyFill har sin bas i Bräcke i Jämtland där utveckling, försäljning och administration sker. EasyFill AB är sedan 22 maj 2007 listat på Aktietorget.

Mer information:

Håkan Sjölander, vd EasyFill

hakan.sjolander@easyfill.se 070-594 44 69

Andrej Kledzik, investeringsansvarig Inlandsinnovation

andrej.kledzik@inlandsinnovation.se 070-334 28 10

Mer nyheter

Nyhetsarkiv