Inlandsinnovation investerar i Electronic Parking

Inlandsinnovation investerar i IT-företaget Electronic Parking som har utvecklat ett avancerat system för parkering med mobilen. Nu hårdsatsar företaget på den svenska, finska och polska marknaden.

– Nu är det slut på p-böter, att leta småpengar och behöva hålla koll på parkeringstiden, säger Jan-Olof Andersson, vd Electronic Parking.

Appen ePARKERA är en av Electronic Parkings populäraste produkter, med vilken det går att betala sin parkering via mobilen. Idag är appen ansluten till miljontals parkeringsplatser i Sverige, Finland och Polen. Bolaget startades 2011 i Luleå och var tidiga att utveckla betalning och utfärdande av parkeringsbiljett via mobil applikation för smartphones. Investeringen möjliggör ytterligare satsningar internationellt och skapar förutsättningar för en fortsatt utveckling av kringtjänster såsom motorvärmarstyrning, prognoser för parkeringsägaren, elektroniska parkeringstillstånd etc.

– Idag betalas var tredje biljett via oss i de regioner vi varit verksam i en längre tid, och många parkeringsförvaltare står på tur. Investeringen gör det möjligt för oss att möta efterfrågan på marknaden och därigenom expandera snabbare inom Sverige och internationellt, säger Jan-Olof.

– En IT-lösning som underlättar vardagen är förstås högaktuell och ett intressant investeringscase. Vi tror att Electronic Parking kan leda utvecklingen av den här typen av tjänster i vår region och har goda möjligheter att etablera sig i Europa, och vi ser fram emot att följa bolagets utveckling, säger Peter Gullander, vd Inlandsinnovation

För mer information:

Jan-Olof Andersson, vd Electronic Parking

Jan-olof@eparkera.se 0737- 71 85 92, 0727- 08 53 78

Peter Gullander, vd Inlandsinnovation

peter.gullander@inlandsinnovation.se 0738- 38 18 00

Nyhetsarkiv